INSTITUTUL ROMAN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

Selectie rapida

Conferinta “Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D.): 3 provocari care necesita o abordare interdisciplinara”, 8-9 mai 2015, Bucuresti-Hotel Ramada Parc

Scris de  IRPI
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

INSTITUTUL ROMAN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA - Partener Oficial Principal

al Conferintei Nationale Interdisciplinare

“Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D.): 3 provocari care necesita o abordare interdisciplinara”

8-9 mai 2015, Bucuresti-Hotel Ramada Parc

Compania de comunicare medicala Houston NPA alaturi de

INSTITUTUL ROMAN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA va invita sa va inscrieti la

Conferinta Nationala Interdisciplinara “Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D.): 3 provocari care necesita o abordare interdisciplinara”,

care se va desfasura la Bucuresti, pe 8-9 mai 2015 in Bucuresti.

Obiectivele Conferintei:

Ø Facilitarea dezbaterilor intre specialistii implicati in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea pacientilor cu tulburari de sanatate mintala, crescand astfel nivelul de informare si constientizare in randul comunitatii medicale.

Ø Furnizarea informatiilor legate de diagnosticul precoce al celor mai frecvente tulburari de sanatate mintala la nivelul cabinetului medicului de familie.


Program creditat pentru medici, farmacisti, asistenti, psihologi

Manifestarea stiintifica de inalta tinuta presupune o serie de dezbateri si prezentari in plen dedicate cadrelor medicale si profesionistilor in sanatate (vineri 8 mai, orele 14-20 si sambata 9 mai, orele 09-14) sustinute de lectori de elita din mai multe specialitati medicale implicate in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea pacientilor cu tulburari de sanatate mintala.

La aceste prelegeri in plen sunt asteptati peste 300 participanti: medici (medicina de familie, psihiatrie si psihiatrie pediatrica in principal, dar si medici din alte specialitati (expertiza medicala a capacitatii de munca, reabilitare medicala, geriatrie si gerontologie, neurologie, boli metabolice, endocrinologie, medicina interna etc), deoarece afectiunile psihice afecteaza foarte des pacientul si din punct de vedere somatic, fiind frecvent asociat bolilor cronice, iar medicii specialisti care ii trateaza pe acesti pacienti trebuie sa cunoasca implicatiile si complicatiile tulburarilor de sanatate mintala si sa colaboreze cu medicul psihiatru; psihologi, psihoterapeuti; farmacisti; asistenti medicali/de farmacie; reprezentanti ai autoritatilor din domeniul sanitar.

Printre temele care vor fi abordate: Cabinetul medicului de familie - primul popas in depistarea tulburarilor de sanatate mintala; Modalitati de colaborare interdisciplinara in vederea insotirii bolnavului in traseul sau catre starea de bine Particularitati ale depresiei si Prezentare studiu de caz; Combaterea stigmei asociate tulburarilor psihice in medicina primara si comunitara; Programe de screening pentru tulburari psihice; Depresia la pacientul varstnic + Prezentare studiu de caz; Sanatatea mintala a copiilor si adolescentilor din Romania; Aderenta la tratament-aspectul cheie in tratamentul tulburarilor de sanatate mintala; Solutii clinice si economice pentru sistemul de sanatate mintala din Romania; Suicidul - problema de sanatate publica; Noutati in terapie; Antidepresivele si interactiunile medicamentoase; Diagnosticul diferential al tulburarilor de sanatate mintala; Tulburarile de sanatate mintala si bolile somatice; Depresie si comorbiditati; Comunicarea cu pacientul depresiv; Programe educationale pentru depresie; Programul National de Sanatate Mintala.

Inscriere

Taxele de participare sunt cuprinse intre 100 lei si 140 lei, pentru psihologi/psihoterapeuti intre 130-170 lei (190 in ziua evenimentului), iar pentru asistenti         si rezidenti intre                 50 si 90 lei, fiind reduse pana pe 25 aprilie.

Taxele includ: accesul la lucrari, kitul de eveniment, creditarea EMC/EFC/CopSi, cina vineri, pauzele de cafea.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 0725.221.018, 021-317.09.43.

In demersul de organizare a acestei conferinte Houston NPA ii invita alaturi pe toti cei interesati sa comunice si sa afle informatii de actualitate despre stres, anxietate si depresie, putand astfel influenta major traseul pacientului si rata de succes a tratamentului, dar si pe cei care, in calitate de lectori, parteneri si sustinatori ai manifestarii, pot deschide cu aceasta ocazie noi cai de dialog si de informare astfel incat impactul acestor tulburari de sanatate mintala asupra pacientului si asupra societatii sa fie cat mai mic.

Despre editia I – 2014:

Pe 23 si 24 mai 2014 Houston NPA a organizat cel mai important simpozion medical interdisciplinar dedicat in exclusivitate depresiei - Conferinta “Impactul sindromului depresiv asupra pacientului si asupra societatii”. Manifestarea a reunit peste 330 participanti, confirmand nevoia de informare a comunitatii medicale asupra subiectului care este unul extrem de complex. Pe agenda evenimentului s-au aflat teme de actualitate, acestea fiind sustinute cu entuziasm de lectori de elita din mai multe specialitati implicate in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea pacientilor cu depresie, care au facut posibila inalta tinuta stiintifica si au asigurat originalitatea programului, atat de apreciat de cei care au luat parte la lucrari. Au fost acordate 12 puncte pentru medici si farmacisti, 9 pentru asistenti si 5 pentru psihologi. Programul editiei 2014 poate fi consultat accesand urmatorul link - http://despre-depresie.ro/program/


Contacte:

  • Manager Proiect: Simona Oprea - PR Manager Houston NPA, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 0733.076.381.
  • Inscrieri: Madalina Tudorache - Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 021-317.09.43; 0725.221.018.
  • Site eveniment: www.despre-depresie.ro
  • Pagina eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/900624376656266/

 

Ultima modificare Miercuri, 22 Aprilie 2015 10:18
Login pentru a posta comentarii

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

© Copyright 2012.

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

IRPI este o organizaţie profesională, non-guvernamentală care activează în domeniul psihologiei şi psihoterapiei integrative, acreditată de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă.

Site administrat de www.websystem.ro