INSTITUTUL ROMAN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

Selectie rapida

Copii si adolescenti

sigla eaycp

De curand la nivel European a fost infiintata Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Psihoterapie cu Copii si Tineri. Aceasta entitate juridica este rodul mai multor sedinte si discutii care s-au desfasurat in ultimii ani la nivel european intre psihoterapeuti, consilieri, asistenti sociali, psihologi, medici/psihiatri si specialisti in educatia copilului. Asociatia reuneste specialisti din Franta, Marea Britanie, Macedonia, Malta, Romania, Irlanda, Slovenia, Danemarca si Croatia. Romania este reprezentata prin d-na Mara PRICEPUTU din cadrul Institutului Roman de Psihoterapie Integrativa.

Viziunea EIATCYP

Publicat în Copii si adolescenti
Scris de  IRPI Admin Marţi, 06 Iulie 2010 09:20

viziune eaycp

EIATCYP s-a nascut in urma numeroaselor intalniri si dezbateri, intre psihologi, psihoterapeuti, consilieri, asistenti sociali, cadre medicale si specialisti in educatia copilului, din mai multe tari europene

Adunarea Generala EIATCYP 2011 – Rijeka, Croatia

Publicat în Copii si adolescenti
Scris de  IRPI Admin Joi, 23 Februarie 2012 17:24

foto eaycp site

 

In urma panelului organizat la Bucuresti, in cadrul Conferintei Internationale IRPI, bordul EIATCYP a stabilit Adunarea Generala a asociatiei in toamna acestui an. Evenimentul a inceput in 30 septembrie in Rijeka – Croatia.

Fiecare membru al bordului a pregatit documente specifice cu privire la standardele de formare in psihoterapia copilului specifice tarii din care face parte. Sedinta de lucru a Adunarii Generale a curpins urmatoarele subiecte:

  •  finalizarea curriculei de formare in psihoterapia pentru copii si tineri;
  •  posibilitatile de aderare la EAP;
  •  alte aspecte importante pentru organizarea si bunul mers al asociatiei.

Activitati pentru atingerea obiectivelor

Publicat în Copii si adolescenti
Scris de  IRPI Admin Joi, 23 Februarie 2012 17:24

foto eaycp site

§Organizarea unui forum pentru profesionistii implicati in munca interdisciplinara cu copii si tineri;

§ Suport din partea retelelor locale;

§ Conferinte;

§ Incurajarea, promovarea si aplicarea unor cercetari si diseminarea cunostintelor dobandite printr-un Jurnal de Specialitate si Newsletter;

§ Dezvoltarea unei baze de date cu publicatiile din domeniu;

§ Dezvoltarea unor programe educationale si a unor standarde de formare in domeniu;

§ Publicarea unui registru online cu specialistii si retelele EIATCYP;

§ Organizarea uneo forumuri pentru clinicieni, supervizori si formatori.

Obiectivele EIATCYP

Publicat în Copii si adolescenti
Scris de  IRPI Admin Joi, 23 Februarie 2012 17:24

foto eaycp site

§ Suport si promovare in vederea colaborarii interdisciplinare intre profesionistii care lucreaza terapeutic in interesul copiilor si tinerilor;

§ Imbunatatirea educatiei, invatarii si a expertizei clinice prin angajarea in proiecte inovative de colaborare cu profesionsiti din alte discipline;

§ Dezvoltarea si promovarea unor sisteme eficiente si modele interdisiplinare de colaborare si comunicare;

§ Dezvoltarea continua a cunostintelor si cercetarilor cu privire la eficienta muncii interdisciplinare cu copii si tineri;

§ Cooperarea cu entitati si foruri in domeniu la nivel european si international;

§ Promovarea modelelor de bune practici in domeniu.

Noutati din domeniul stiintelor neurocognitive

 

Unele dintre cele mai importante cercetări din domeniul științelor neurocognitive, din ultimii ani, sunt centrate pe dezvoltarea creierului în adolescență. Cercetările au demonstrat că creierul adolescenților este departe de maturitate. Câteva dintre cele mai importante modificări în structura creierului se produc în a doua decadă a vieții.

Victorie pentru copii

          Demersurile pentru o lege privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie si sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, începute în toamna anului trecut în cadrul campaniei pentru copiii cu autism, au fost recompensate cu promulgarea legii în discuţie, Legea 151 din 12 iulie 2010, prin decretul nr.791/2010 şi publicată în Monitorul Oficial 483 din 14 iulie.

Personalitatea setata pe viata inainte de a intra in clasa intai

sursa APA

Personalitatea setată pe viață înainte de a intra în clasa întâi!

Personalitățile noastre rămân în mare măsură la fel pe parcursul întregii noastre vieți, din anii copilăriei noastre timpurii până suntem de cealaltă parte a “dealului”, potrivit unui studiu.

Rezultatele arată că trăsăturile de personalitate observate la copiii de clasa întâi sunt un predictor puternic pentru comportamentul adultului.

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

© Copyright 2012.

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

IRPI este o organizaţie profesională, non-guvernamentală care activează în domeniul psihologiei şi psihoterapiei integrative, acreditată de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă.

Site administrat de www.websystem.ro